welcome to the jungle!
Door: liefelauke
Blijf op de hoogte en volg Laurie
10 Mei 2012 | Nepal, Kathmandu
De volgende dag begon al om 6 uur prime time om dieren in het wild te ontmoeten.
Een tocht op onze eigenwijze olifantvriend, een hobbelig ritje werd het. Hele familie's herten gezien, wilde zwijnen, apen en neushoorns op maar een paar meter afstand. Daarna lekker ontbijten en door naar de rivier want we hadden afgesproken dat we onze olifant na het harde werken een heerlijk bad mochten geven.
Misschien wel een van de mooiste belevingen ooit! Met zijn 3e op de rug van de olifant een beetje eng, een beetje wiebelig. Maar geweldig om op zo'n mega groot dier te zitten. Aangekomen in het water kregen we hele waterfonteinen over ons heen en ging de olifant heerlijk in het water liggen relaxen.
Eind van de middag hebben we een kanotochtje gemaakt, waar we oog in oog hebben gestaan met twee krokodillen aaaaahhh!!
De volgende dag hebben we nog een mooi ritje door de jungle gemaakt met een jeep, waar we nog verschillende junglebewoners hebben mogen bewonderen. Helaas geen beer of tijger gezien of moeten we zeggen gelukkig...
Eigenlijk was het plan om door te gaan naar Lumbini, de geboorte plaats van Buddha, maar het is momenteel politiek gezien wat onrustig in Nepal.
De regering wil namelijk plannen doorvoeren die grote invloed hebben op het leven van de Nepalezen. Hierdoor zijn er stakingen gaande in Lumbini en reden er deze dag geen bussen naartoe.
We hebben besloten om naar de Kathmanduvallei te gaan en hier onze reis te vervolgen.
De afgelopen twee dagen hebben we al wat Kathmandu gezien, veel tempels en pagodes. Vandaag een chilldag omdat ook hier vandaag een grote staking is. Er zijn veel winkels dicht en het wordt afgeraden om tijdens de staking met openbaar vervoer te reizen, omdat de grote wegen geblokkeerd worden.
Dus alles wat we doen moet te voet, maar dat zijn we naar 12 dagen trekking wel gewend.
Een voordeel, ik heb het geduld gevonden om een (hele) kleine selectie foto's te plaatsen.
Gaan nu lekker verder chille en genieten van onze rustdag.
Nameste!
11 Mei 2012 - 08:59
Stephan:
Hey Laurie en de rest,
Weer een leuk verslag om te lezen wat jullie allemaal beleven daar. En ik kan me voorstellen dat het erg gaaf is om zo'n groot beest te ontmoeten en erop te rijden...
Ga ik bij de foto's kijken ... eerste wat ik zie in de kont van een neushorn.. haha..
Beetje jammer van de stakingen maar dat mag de pret niet drukken.
Ik wens jullie nog veel plezier en we lezen het wel hoe het jullie afgaat.
De groeten
Stephan -
11 Mei 2012 - 09:07
Chantal:
Hejj lollie,
Echt heeeell vet, tempels en dat uitzicht, neushoorns en op die oliefant super!! maak je maar een keer mee. maar die krokodillen en al die spinnen hoeven voor mij dan weer niet haha
Hier gaat het ook goed. Rond en gezond zullen we maar zeggen (31wkn)
lieverd totn snel Chantal -
11 Mei 2012 - 10:19
Gaabke:
Goeie schoenen aandoen en spiegeltjes meenemen! (...???) -
11 Mei 2012 - 11:34
Liesbeth:
Ik heb leuke foto's van jou gezien op de olifant! (op facebook van Brenda) Super gaaf! Benieuwd naar het volgende reisverslag. Have fun, dat zal wel lukken -
11 Mei 2012 - 17:07
Merel:
He Kanjers,
Lees jullie blogs allemaal en wat leuk om de verhalen te lezen. Toch eens wat anders dan als zuster aan het werk te zijn :) Veel plezier nog.
X Merel -
17 Mei 2012 - 13:32
Michelle En Roy:
Hey Meisj,
Wat een avonturen maak jij mee!! En bedenk je dat je dit misschien maar een keer in je leven meemaakt. Ongelovelijk :)
Je wordt hier gemist, maar ben ongelovelijk nieuwsgierig naar je prachtige foto's en verhalen!!
Geniet ervan, en dikke kus!!!
Groetjes Michelle en Roy